Kirjailijasta

Kuva: Marek Sabogal, Gummerus

Satu Lepistö (s. 1976) on Tampereella asuva kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on julkaissut mm. kaksi runoteosta: Pohjoinen (2013) ja Kielilläpuhuja (2014), sekä Lintutarha-romaanin (Gummerus 2017).  Lepistölle kirjoittaminen oli aluksi tapa muistaa: kieli tallensi tapahtumat sekä niihin liittyvän tunteen. Lintutarha on hänen esikoisromaaninsa.

Lepistö on opiskellut luovaa kirjoittamista tamperelaisessa Viita-akatemiassa vuosina 2003-2006 Vuokko Tolosen opettamana ja jatkanut siitä Kullervo Järvisen Remonttiryhmään. Järvisen kuoleman jälkeen Remonttiryhmä on jatkanut itsenäisenä toimijana ja Lepistö on yhä ryhmän jäsen.

Lepistön tekstejä on ennen omia teoksia julkaistu useissa antologioissa, mm. runouden vuosikirja MotMotissa 2005, Pirkanmaan taidetoimikunnan Koskessa virtaa mustetta-antologiassa ja Gummeruksen Novellit 2005-antologiassa. Hän on voittanut Pirkanmaan kirjoituskilpailun lyriikkasarjan kahdesti vuosina 2004 ja 2009 ja sijoittunut samassa kilpailussa kolmanneksi vuonna 2010.

Lepistö kirjoittaa tällä hetkellä neljättä kirjaansa ja opettaa sanataidetta Ahjolan kansanopistossa. Hän on Suomen Kirjailijaliiton ja Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsen ja asuu Tampereella puolison, aikuisen ja teini-ikäisen lapsen ja kahden koiran kanssa kirjojen täyttämässä kodissa.