Kirjailijasta


Kuva: Elia Lepistö

Satu Lepistö (s. 1976) on Tampereella asuva kirjailija ja sanataideohjaaja. Hän on julkaissut mm. kolme runoteosta: Pohjoinen (2013) Kielilläpuhuja (2014) ja Vieraslaji (2022), sekä Lintutarha-romaanin (2017). Lepistön viides teos, romaani Hehku, julkaistiin loppukesästä 2023.

Lepistö on opiskellut luovaa kirjoittamista tamperelaisessa Viita-akatemiassa vuosina 2003-2006 Vuokko Tolosen ohjauksessa ja jatkanut siitä Kullervo Järvisen Remonttiryhmään. Järvisen kuoleman jälkeen Remonttiryhmä on jatkanut itsenäisenä toimijana ja Lepistö on yhä ryhmän jäsen.

Lepistön tekstejä on ennen omia teoksia julkaistu useissa antologioissa, mm. runouden vuosikirja MotMotissa 2005, Pirkanmaan taidetoimikunnan Koskessa virtaa mustetta-antologiassa ja Gummeruksen Novellit 2005-antologiassa. Hän on voittanut Pirkanmaan kirjoituskilpailun lyriikkasarjan kahdesti vuosina 2004 ja 2009 ja sijoittunut samassa kilpailussa kolmanneksi vuonna 2010.

Lepistö opettaa sanataidetta Ahjolan kansanopistossa ja toimii free-kustannustoimittajana. Hän on Suomen Kirjailijaliiton ja Pirkkalaiskirjailijat ry:n jäsen ja asuu Tampereella puolison ja kahden koiran kanssa kirjojen täyttämässä kodissa. Perheeseen kuuluu myös kaksi aikuista lasta.

Tällä hetkellä Lepistö opiskelee media-alalla itselleen uutta tutkintoa.